Hyra flyttbil

Hyra flyttbil – En del att tänka på…

Hyra flyttbil? Har du planer på att flytta och vill göra det mesta själv? Då kan det vara en bra idé att hyra en flyttbil. När detta ska ske finns det dock en hel del saker som kan vara bra att tänka på. För det första måste man veta ungefär hur mycket och hur stora saker som ska flyttas. Om det är stora möbler behöver man självklart en större bil än om man bara ska köra några kartonger. För det andra måste man också kontrollera vilken körkortsbehörighet som krävs för att köra bilen. I många fall kan lastbilar och liknande kräva mer än vanligt B-körkort. Det är mycket dyrt att bli stoppad av polisen och inte ha rätt kort för bilen.

Försäkring och ansvar

När du ska hyra flyttbil är det också viktigt att se till att den aktuella bilen är försäkrad och besiktigad. Det är viktigt både för ekonomin och för den personliga säkerheten. Försäkringen täcker till exempel skador som kan orsakas under flytten och om bilen inte är försäkrad är det den som kör som drabbas av eventuella kostnader.
Det är också viktigt att kolla upp vad som gäller när man hyr en bil. I vissa fall får bara en person köra bilen under hyrtiden, ibland måste den parkeras på särskilda ställen med mera.

Pris, bokning, hämtning och lämning

Beroende på när man behöver hyra flyttbilen kan priset variera. Ibland är det billigast att hyra flyttbil under vardagar. Då är det ofta också lägre tryck på bilarna och man kan lättare få tag i just den bil som passar flytten. Det kan också vara klokt att kontrollera om det finns så kallade envägsbilar i närheten. Detta är extra smart om man ska flytta långt. Dessa bilar hyr man på en plats men man kan sedan lämna tillbaka bilen i en helt annan stad. När det gäller hämtning av bilen får man ofta boka den från ett visst klockslag. Efter detta finns bilen för att hämta ut. Återlämning av bilen ska ske på det klockslag som angivits. Om man inte lämnar tillbaka bilen innan detta får man ofta betala för ett extra dygn eller för den extra tiden bilen använts. Bokningen bör ofta göras minst någon vecka innan man beräknar använda bilen. Om det är högt tryck kan bilen behöva bokas redan en månad i förväg. Dock kan man ibland ha tur att kunna boka en flyttbil samma dag som den behövs.Hyra så billigt som möjligt

Ofta är det allra billigast att hyra flyttbil en vardag som inte ligger i närheten av ett månadsskifte. Även om man inte tycker att man har jättemycket att flytta kan det ofta bli billigare att hyra en lätt lastbil eller liknande som kan ta en större volym än att behöva åka fram och tillbaka flera gånger med en mindre bil. Dessutom är envägsbilarna ofta billigare att hyra speciellt om någon i en annan stad behöver just den aktuella bilen. Då sparar också hyresföretaget en del pengar på att slippa köra den på egen hand.

Det finns en del att tänka på när man ska hyra flyttbil

Om det är dags att flytta är det bra att vara ute i god tid. En flyttbil är ofta populär att hyra. Men vad mer ska man tänka på när man ska hyra flyttbil?

hyra flyttbil

Är du sugen på en golfresa till Marbella finns det en resa som går från Göteborg den 8:e mars och där, i princip, allt är inkluderat i priset. Med pengarna du sparar kan du säkert hyra flyttbil…